Dag 1   Amsterdam – Kathmandu

Dag 2   Aankomst Kathmandu
Bij aankomst op de luchthaven word u opgewacht door uw chauffeur en naar uw hotel gebracht. U wordt meteen geconfronteerd met toeterende auto’s; tuktuk’s en taxi’s in de grote verkeerschaos op de wegen rondom de stad. Omdat Kathmandu inmiddels erg druk is geworden, laten wij onze reizigers logeren in een prachtig resort op het voormalig koninklijk jachtdomein net buiten de stad. Het is een unieke accommodatie omgeven door een groot bos en toch op korte afstand van alle bezienswaardigheden.

Dag 3   Kathmandu, stadstour met gids
Het is vandaag een ‘tempel dag’. Samen met uw Engelstalige gids gaat u op pad en de eerste stop is Swayambunath; ook wel de ‘apentempel’ genoemd. Als u alle trappen hebt beklommen, wordt u boven beloond met een adembenemend uitzicht op de Kathmanduvallei. Bij helder weer kunt u erg ver zien.
Vervolgens gaat u naar Bodnath, waar de grootste stoepa ter wereld op u staat te wachten. Vele gelovige Tibetanen lopen hier de ‘kora’ (pelgrimsronde) rond de stoepa terwijl ze devoot met hun gebedsmolen draaien. Neem vooral plaats op één van de terrasjes. Dat zijn dé VIP plaatsen om te genieten van het schouwspel dat zich afspeelt rond de stoepa.
U eindigt bij het hindoeïstische heiligdom Pashupatinath, gelegen aan de heilige Bagmati rivier. Dit is tevens de plaats waar de lijkverbranding plaats vindt. Hier lopen ook veel sadhu’s rond; iemand die via meditatie spirituele bevrijding probeert te bereiken. Ze zijn erg fotogeniek maar enkel als daar voor betaald wordt.

Dag 4   Kathmandu - Bhaktapur
De best bewaarde Koningsstad is Bhaktapur. Het durbar square is bezaaid met prachtige tempels en paleizen. Wandelen door Bhaktapur is als wandelen in de middeleeuwen. De tijd lijkt hier stil gestaan te hebben. Al slenterend door de smalle straatjes ziet u vele huizen die zijn gedecoreerd met prachtig houtsnijwerk, een kunst van de Newari’s. U ziet nog altijd pottenbakkers en wevers aan het werk en de ouderen van het dorp zitten gezellig te kletsen bij een tempel. Tijdens de oogsttijd liggen de straten en pleinen vol met rijst om te drogen.
U logeert in het beste hotel van Bhaktapur op steenworpafstand van het pottenbakkersplein. Geniet van de rust die hier heerst wanneer alle toeristen Bhaktapur hebben verlaten.

Dag 5   Bhaktapur – Bandipur
Op weg naar Pokhara maakt u een stop in het pittoreske Bandipur. Ook hier is het centrum autovrij en moet u dus een kort stukje wandelen naar uw hotel waar een verfrissend welkomstdrankje op u wacht. Het hotel is een oud Newari huis wat helemaal verbouwd is tot hotel. Alle kamers zijn verschillend en het hotel heeft een erg knus karakter.

Bandipur is een klein dorp en ook hier wordt het straatbeeld opgesmukt door de traditionele Newari huizen die versierd zijn met houtsnijwerk. U kunt rustig door het dorpje lopen en kennis maken met de lokale bevolking. Maar de omgeving is ook geschikt om te wandelen. Uw gids vergezelt u graag, maar indien u liever even zelf op pad is dat ook geen probleem.
’s Avonds geniet u in alle rust van een heerlijk diner.  

Dag 6   Bandipur - Pokhara
Niets mooier en indrukwekkender dan ontbijten met zicht op de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya. Geniet van uw ontbijt en het uitzicht alvorens weer verder te reizen. Eindbestemming vandaag is Pokhara, gelegen aan het blauwe Phewa meer en omgeven door het ruige Annapurna massief.
Misschien hebt u nog even tijd om even te wandelen bij het meer. En wie nog souvenirs nodig heeft, kan die hier zeker vinden. Leuke doosjes thee, gebedsvlaggen, kruiden, kleding of juwelen; u vindt het hier allemaal. Moe van het shoppen ? Neem dan plaats op één van de vele terrasjes voor een lekkere iced coffee of een verse lime juice.

Dag 7   Pokhara 
Er is heel wat te zien in en rond Pokhara. U bent niet in Pokhara geweest als u geen boottocht op het Phewa meer gemaakt hebt. Met zonnig weer spiegelen de sneeuwbergen in het meer.
Er zijn enkele musea en interessante tempels die bezocht kunnen worden. En ook een Tibetaans vluchtelingenkamp kan bezocht worden.

Dag 8   Pokhara – Chitwan
U verruilt de bergen voor de tropische omgeving van het Chitwan Nationaal Park dat in 1973 werd aangelegd. Het is ongeveer vijf uur rijden. Het park is gelegen in de Terai; de vruchtbare laagvlakte aan de voet van de Himalaya. Het is hier tropisch warm en erg groen. De fauna en flora is erg gevarieerd. Het park is vooral bekend om de vele Indiase neushoorns die u hier kunt spotten. Maar uiteraard zijn er nog tal van andere dieren te zien zoals vossen, krokodillen, diverse hertensoorten en verschillenden apensoorten. Ook vogelaars komen hier goed aan hun trekken.
Alle jungle activiteiten zijn opgenomen in de reissom en u kunt dus overal aan deelnemen. Dit is echter niet verplicht.  Ter plaatse verneemt u hoe laat de verschillende activiteiten plaats vinden.
In de late namiddag maakt u een eerste verkenningstocht door de jungle op de rug van een olifant. Het is ook mogelijk om met een gids een ‘nature walk’ te maken in het park.

U verblijft hier in een sfeervol hotel op basis van volpension.

Dag 9   Chitwan
Vandaag staan er enkele jungle activiteiten op het programma. Alle activiteiten gebeuren onder deskundige begeleiding van een Engelssprekende gids. U maakt een ritje op een olifant : de ideale plaats om neushoorns en ander wild te spotten. Of misschien ziet u wel de Bengaalse tijger, al is die kans heel erg klein. Er is de mogelijkheid om een boottocht te maken in een lange houten kano. Op die manier ziet u erg veel watervogels en verscholen tussen het riet ziet u misschien nog wel een krokodil.
's Middags nuttigt u de lunch in het hotel en kunt u even een siësta houden alvorens nog meer van het Chitwan park te ontdekken tijdens een jungle safari.

Dag 10  Chitwan – Kathmandu
In ongeveer vijf uur rijdt u weer terug naar Kathmandu.Misschien bent u wel toe aan een welverdiende massage. Of wilt u toch nog even de ‘buzz’ van Durbar square in u opnemen in het centrum van Kathmandu. Het Durbar plein staat vol tempels en paleizen met erg verfijnd houtsnijwerk. Hier bevindt zich ook de Kumari tempel, de tempel van de ‘levende godin’.  Aan het einde van de dag kunt u een lekker restaurant uitkiezen in Thamel. Of u gaat heerlijk dineren in uw hotel waar het personeel u erg in de watten legt.

Dag 11  Kathmandu
Dag ter vrije besteding.
Het is leuk om in het oude Kathmandu door de vele smalle straatjes te slenteren Op de kleine pleintjes verkopen dames hun verse groenten en fruit. Overal ziet u winkels waar het heerlijk ruikt naar verse kruiden. Kleermakers, kappers, een strijkservice, bakkers die veel zoets verkopen en de slager waar de vers geslachte kip te koop is. Laat u verrassen door wat u ziet ! Doorheen de stad ziet u ook vele godsbeelden en lingams waar mensen elke dag bloemen komen offeren.  

Voor wie nog souvenirs wenst te kopen, is Thamel het walhalla. Juwelen, gebedsvlaggen, mooie antieke beelden, thanka’s of een gebedsmolen; alles wat u zoekt dat kunt u hier vinden. En bent u moe van het shoppen en afbieden, dan zijn er genoeg barretjes en restaurants waar u even kunt bijkomen met een koud biertje of een verse lassi.

Dag 12  Kathmandu - Amsterdam
Transfer naar de luchthaven. Vandaag vliegt u terug naar huis.

Offerte aanvragen
Bodnath ogen Bhaktapur
Deze website heeft een CMS van de Websitemachine Chinees rijstpapier