Duurzaam reizen; een begrip wat we overal horen. Maar wat houdt het in?  Het is simpelweg verantwoord omgaan met de natuur, cultuur, de mensen en het milieu op de plaats van bestemming.
We moeten proberen de positieve impact van toerisme te vergroten en de negatieve impact te verkleinen. Dat is best een uitdaging maar samen lukt het wel.

Wat kunt u doen?

Ook u kunt bijdragen aan duurzaam reizen.  We willen jullie graag enkele tips meegeven. En eigenlijk zijn het voor de hand liggende zaken.

  • Maak in de stad zoveel mogelijk gebruik van het openbaar vervoer. Dat gaat vaker ook sneller dan een taxi. Of wandel door de stad; zo ziet u ook veel meer.

  • In vele landen is water schaars. Probeer minder water te gebruiken door bijvoorbeeld kort te douchen en tijdens het tandenpoetsen het water niet te laten lopen.

  • Doe altijd het licht en de airco uit als u de kamer verlaat.

  • Neem niet deel aan dieronvriendelijke excursies zoals olifantenritjes.

  • Steun de lokale bevolking. Ga dus eten in lokale restaurants en laat de McDonalds even voor wat het is.

  • Neem een opvouwbaar tasje mee als u boodschappen gaat doen.

  • Respecteer de lokale cultuur en gebruiken. Zorgt u er bijvoorbeeld in India voor dat u niet te schaars gekleed gaat; en bedek schouders en knieën bij het bezoek van een moskee of tempel.

 

En wat doet Aiwa?

Wij kiezen ervoor zoveel mogelijk gebruik te maken van kleinschalige hotels die gerund worden door de lokale bevolking en tevens bieden we homestays aan.

Waar het kan, maken we gebruik van openbaar vervoer. Met name in China zijn de supersnelle treinen een ideaal vervoersmiddel. Echter is het spoorwegennet niet in al onze bestemmingen even goed en daarom reist u ook vaak rond met een privé auto met uiteraard lokale chauffeur.

 

Nieuws

Vakantiebeurs Bijzondere reizen

Het is weer de maand van de vakantiebeurzen. Wij zijn aanwezig op de Vakantiebeurs voor bijzondere reizen. Deze vindt plaats op 6 en 7 januari in Amsterdam in de Beurs van Berlage. Daar staan we op st... lees verder

Verre Reizen event Antwerpen

Op 14 en 15 oktober zijn wij aanwezig op het Verre Reizen Event dat gehouden wordt in de Waagnatie in Antwerpen. Bent u op zoek naar reisinspiratie of wilt u uw reisplannen bespreken, kom dan zeker la... lees verder

gebedsvlaggen lotusknop spices
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl Chinees rijstpapier