GELDZAKEN

De officiële munteenheid in Sri Lanka is de rupee (LKR).

In de grote steden kunt u overal probleemloos pinnen. U hebt daarvoor een bankpas nodig met een Maestro, Visa of Cirrus logo. Neem voor alle zekerheid ook altijd wat cash euro’s mee.  Deze kunt u in de bank of het hotel wisselen. Ook op de luchthaven kunt u makkelijk geld wisselen.
Bewaar altijd het wisselbonnetje. Indien u aan het einde van de reis nog geld over houdt dan kan u dat makkelijk weer omwisselen naar euro’s.

Voor de meest recente wisselkoers kijkt u op www.oanda.com

Fooien

Het geven van fooien in Sri Lanka is gebruikelijk en wordt dan ook erg op prijs gesteld.  
Als de bell boy uw bagage naar uw kamer brengt, kunt u 50 -100 rupee per stuk bagage geven.
Hebt u lekker gegeten in een restaurant en bent u tevreden over de service, dan kunt u zo’n 5 tot 10% van de rekening als richtlijn aanhouden.
In Sri Lanka wordt u rond gereden door een Engelssprekende chauffeur die tevens uw gids is. Aan het einde van uw rondreis kunt u hem een fooi geven. Het richtbedrag hiervoor is 500 – 750 rupee per dag.

 

Afdingen

Wilt u ergens een leuk souvenir kopen, dan is het gebruikelijk af te dingen. Het hoort bij de cultuur. Ook op de markt kunt u zelfs afdingen. Er zijn geen echte richtlijnen, maar bepaal vooraf wel wat u maximaal wenst te betalen voor het product. Als u er niet uit komt met de verkoper, is de truc vaak om weg te lopen. Als de verkoper zijn waar echt wil verkopen en het een redelijke verkoopprijs is, zal hij u terug roepen. Als u echt veel te weinig hebt geboden, dan laat hij u gaan. Dan moet u zelf de overweging maken of u meer wil bieden voor het gewenste object.

Pinawella olifantenweeshuis Sigiriya Leeuwenrots
Deze website heeft een CMS van de Websitemachine Chinees rijstpapier