Dag 1   Vertrek Amsterdam

Dag 2   Aankomst Beijing
Bij aankomst in Beijing staat onze chauffeur u op te wachten. Hij brengt u naar uw hotel. 
De rest van de dag heeft u tijd om uw eerste indrukken van Beijing op te doen. Uw hotel bevindt vlakbij het Houhai meer waar het heerlijk toeven is. Of neem een kijkje in de hutong wijkjes nabij uw hotel; een wirwar van smalle straatjes en kleine hofjeshuizen. 

Dag 3   Beijing
Neem een taxi naar het Plein van de Hemelse vrede; het grootste plein ter wereld. Snuif er de sfeer op van de stad en er breng een groet aan het nogal imponerende portret van Mao Zedong die het plein overziet. Dit is tevens de ingang van de Verboden Stad. Hier resideerden de keizers en hun immense gevolg van eunuchen en hofdames. Van hieruit werd ook het land geregeerd. U kunt hier uren dwalen langs de vele paleizen en courtyards. Opvallend is de symmetrie en de kleuren rood en geel (goud) die telkens terugkomen.
Als u de Verboden stad aan de achterkant verlaat, bent u vlakbij het Beihai park waar zich de kleurrijke ‘9 draken muur’ bevindt. Tevens bevindt zich in het noorden van de stad de Lamatempel, ook zeker de moeite waard. Het is een zeer actieve Boeddhistische tempel waar de hele dag door wierook gebrand wordt.  

Dag 4   Beijing – Excursie Chinese Muur & Zomerpaleis
Iedereen die een reis door China maakt, moet natuurlijk de Chinese Muur gezien hebben. Wij hebben vandaag een auto met chauffeur voor u geregeld. Hij brengt u naar de Muur bij Mutianyu. Met de kabelbaan gaat u naar boven. Zo ver het oog reikt, slingert de Muur zicht over de bergen heen. Een magisch moment om nooit te vergeten. Na de lunch gaat u ook nog naar het Zomerpaleis ( Yihe Yuan), het zomerverblijf van de late Qing keizers en de keizerin weduwe Cixi. Rondom het kunstmatig aangelegde meer bevinden zich talrijke mooi aangelegde tuinen, tempels, paviljoenen en beschilderde gaanderijen. Grote attractie hier is de marmeren boot. U kunt hier uren doorbrengen, zoveel is er te zien.    

De entreegelden en eventuele gidskosten voor de Chinese Muur en het zomerpaleis en de kabelbaan in Mutiyanyu zijn nog niet inbegrepen in de reissom.

Dag 5   Beijing 
Wat ook niet mag ontbreken tijdens uw bezoek aan Beijing is de Tempel van de Hemel. Hier kwam de keizer heen om een goede oogst af te smeken bij de goden. Als u er vroeg in de ochtend heen gaat, ziet u de locals hun dagelijkse gymnastiekoefeningen doen. En op zondagochtend komt men hier stijldansen.
Wie van kunst houdt, moet zeker naar het kunstdistrict 798; een voormalig fabriekscomplex met galeries en studio’s voor hedendaagse Chinese kunst. En er zijn ook enkele gezellige cafés en restaurants om even uit te rusten.
Wilt u een avondje uit ? Dan kunnen we kaartjes regelen voor een Peking opera show; een Kongfu show of een acrobatiekshow.

Dag 6   Beijing – Xi’an
Transfer naar het treinstation. U neemt de hogesnelheidstrein naar Xian. Bij aankomst transfer naar uw hotel. 
Xi’an was de eerste keizerlijke hoofdstad en ooit de grootste en rijkste stad gelegen aan het eindpunt van de Zijderoute.
’s Avonds kunt u hier trouwens een Tang dynastie show bekijken; een show met traditionele zang en dans waarin het glorierijke verleden uitgebeeld wordt.

Dag 7   Xi’an – excursie Terracottaleger
Het graf van de eerste keizer van China, Qin Shi Huang, werd bewaakt door het wereldberoemde Terracottalager. Oog in oog staan met deze krijgers maakt u sprakeloos. Duizenden levensgrote beelden van krijgers, allemaal met een ander gezicht, haartooi en (wapen)uitrusting. Echt indrukwekkend!
Wij adviseren trouwens om eerst de film te gaan kijken over de geschiedenis van het graf; dat geeft goede achtergrondinformatie.
Terug in Xi’an moet u zeker een bezoek brengen aan de moslimwijk; een doolhof van smalle straatjes met centraal gelegen de moskee. Het is er gezellig druk. U kunt hier heerlijk vers bereide noedels eten. Het is indrukwekkend om te zien hoe een blok deeg in enkele seconden uitgetrokken en gedraaid wordt tot dunne noedels van meer dan een meter lang. Verder is ook de Kleine gans pagode een leuk idee. Hier bevindt zich een museum waar echt prachtstukken tentoon gesteld staan.
En dan is er nog de indrukwekkende stadsmuur van Xi’an. U kunt hier zelfs op fietsen. 

Dag 8   Xi’an – Chengdu
Een treinrit van vier uur brengt u naar Chengdu. De middag in Chengdu kunt u doorbrengen in één van de theeparken waar Chengdu bekend om staat. Gewoon plaats nemen, kopje thee bestellen en de omgeving in je opnemen. Een aangename manier om een stukje van de Chinese cultuur te ontdekken. Of u bezoekt de actieve Wenshu Tempel. 

Dag 9   Chengdu – bezoek panda’s 
Wie China zegt, zegt pandaberen. Zij worden jammer genoeg met uitsterven bedreigd. Gelukkig is er een succesvol fokcentrum opgezet waar u deze lieftallige dieren kunt bewonderen. U wordt opgehaald bij het hotel en naar het pandareservaat gebracht aan de rand van de stad. U moet er in de ochtend  heen want dan worden de panda’s gevoed en zijn ze erg actief. U ziet ze lekker bamboe kauwen, over het gras rollen en spelen met elkaar. 
Ook bijzonder is een bezoek aan Leshan waar één van de grootste Boeddhabeelden ter wereld staat Het beeld is maar liefst 71 meter hoog en volledig uitgehouwen in de rotsen.

Diner tip : ga een typische hot pot eten. In feite is het fondue waarbij u zowel vlees als groenten gaart in de hot pot. En kies dan voor de niet spicy versie want die is voor ons al pittig genoeg.

Dag 10  Chengdu – Guilin – Yangshuo
Opnieuw reist u per trein verder. Vanuit Guilin is het nog anderhalf uur rijden naar Yangshuo dat het toneel vormt voor het adembenemende karstlandschap. Verweerde kalkstenen pieken steken overal uit het vlakke land omhoog.
Wij laten u overnachten in een sfeervol hotel te midden van deze prachtige natuur. Hier kunt u optimaal genieten van het subtropische klimaat en de omgeving.

Dag 11  Yangshuo - dagexcursie met gids + Sound en light show
U gaat een hele dag op pad met een gids. De dag begint met een boottocht op een bamboevlot. Houd u camera in de aanslag en geniet van het prachtige landschap. Aan de oevers van de Yulong rivier ziet u kinderen spelen en de waterbuffels die staan te grazen. Daarna fietst u door een lappendeken aan rijstvelden, kleine dorpjes en bamboebossen naar de Maanheuvel: een berg met bovenaan een gat in de vorm van een halve maan. Bezocht door velen maar meer dan de moeite waard !Op de top heeft u een adembenemend zicht op de karstbergen waardoor u omringd wordt. Het zal u niet verwonderen dat deze omgeving de inspiratiebron was voor vele Chinese schilders en dichters.

’s Avonds kunt u hier getuige van de wervelende Sound & Light show. Het stuk is geregisseerd door Zhang Yimou, die ook de openingsceremonie van de Olympische Spelen op zijn naam heeft staan. Het is een openluchtshow waar meer dan honderd acteurs aan mee doen. De figuranten bewegen over het water met de verlichte karstbergen als achtergrond. Prachtig schouwspel!

Dag 12  Yangshuo
Vrije dag. Misschien vind u het wel leuk om een kookcursus te volgen vandaag. Vaak gaat u dan eerst naar de markt om alle verse ingrediënten te kopen die nodig zijn voor de te bereiden gerechten. Of u fietst naar Yangshuo. De bedrijvige markt blijft fotogeniek. In de hoofdstraat ‘West street’ wemelt het van de restaurants en souvenirwinkels.
Voor wie van avontuur houdt, zijn er ook mogelijkheden om te gaan kajakken en wandelen. Of u neemt gewoon een rustdag en geniet bij een drankje van de rust en omgeving.

Dag 13  Yangshuo - Guilin - Shanghai
Transfer naar Guilin. U neemt de trein naar Shanghai. Bij aankomst transfer naar uw hotel. 

Dag 14  Shanghai
Shanghai is een mengeling van oude straatjes en nieuwe hightech wolkenkrabbers; trendy bars en eetkraampjes op straat; moderne winkelcentra en traditionele tempels. De stad wordt verdeeld door de rivier de Huangpu. De oostkant is het zakencentrum waar alle kantoorgebouwen staan te glanzen. In een aantal van deze gebouwen kunt u naar de bovenste verdieping gaan vanwaar u met helder weer een panoramisch zicht hebt op Shanghai. De westkant is het oude Shanghai waar u de meeste tijd doorbrengt.
In Shanghai zijn er nog enkele interessante tempels te bezoeken. Zo is er  de Jing A n tempel; één van de oudste boeddhistische tempels van Shanghai Iets buiten het centrum van de stad bevindt zich de Jaden Boeddha tempel. Het is een zeer actieve tempel en de geur van wierook komt u dan ook tegemoet als u de tempel binnenstapt.

Wij bieden in Shanghai ook fietstochten aan door de stad. Erg leuk om zo kennis te maken met de stad. 

Dag 15  Shanghai
Flaneren op de Bund moet u natuurlijk gedaan hebben als u in Shanghai bent. Hier ziet u nog de mooie oude art deco gebouwen die herinneren aan de vorige eeuw. Ga ook zeker naar de trendy Franse concessiewijk. Wandel er door de straten die overdekt zijn met grote plataanbomen en zorgen voor een verkoelende schaduw in de warme zomermaanden. Na al dat geslenter kunt u uitrusten op één van de vele terrasjes in Xintiandi. U vindt er leuke restaurants, trendy bars en mooie boetieks.
De mooiste ( en drukste) tuin van Shanghai is de Yuyuan garden. De tuinen zijn aangelegd in de zestiende eeuw en zijn een doolhof van vijvers, paviljoenen, bruggetjes en rotstuinen.
En ook al bent u geen fan van musea; het Shanghai museum is absoluut een must voor iedereen! 

Dag 16  Shanghai - Amsterdam

 

Offerte aanvragen
fries Lamatempel Beijing Yuyuan garden Shanghai
Deze website heeft een CMS van de Websitemachine Chinees rijstpapier