Dag 1   Amsterdam – Kathmandu

Dag 2   Aankomst Kathmandu
Bij aankomst brengt onze chauffeur u naar het hotel.  
Eenmaal bijgekomen van een lange vlucht, kunt u een stapje wagen in de hoofdstad Kathmandu. Misschien wel een leuk idee om te beginnen met een bezoek aan Durbar Square dat bezaaid is met tempels en paleizen gebouwd in de typisch Nepalese bouwstijl . Vanaf het Durbar Square kunt u makkelijk naar Thamel wandelen; het drukke backpackers centrum waar enkele gezellige restaurants te vinden zijn en waar u de dag kunt eindigen met een lekker drankje. 

Dag 3   Kathmandu
Er is heel wat te bezoeken in en rond Kathmandu. Zo is er Swayambunath; ook wel de ‘apentempel’ genoemd. De tempel ligt aan de rand van Kathmandu. Als u alle trappen hebt beklommen, wordt u boven beloond met een adembenemend uitzicht op de Kathmanduvallei. Bij helder weer kunt u erg ver zien.
Ook Bodnath mag u niet missen. Hier bevindt zich de grootste stoepa ter wereld. Vele gelovige Tibetanen lopen hier de ‘kora’ (pelgrimsronde) rond de stoepa terwijl ze devoot met hun gebedsmolen draaien.
En dan is er ook nog het hindoeïstische heiligdom Pashupatinath, gelegen aan de heilige Bagmati rivier. Dit is tevens de plaats waar de lijkverbranding plaats vindt. Hier lopen ook veel sadhu’s rond; iemand die via meditatie spirituele bevrijding probeert te bereiken. Ze zijn erg fotogeniek maar enkel als daar voor betaald wordt. 

Dag 4   Kathmandu- Changu Narayan - Nagarkot
U verlaat het drukke Kathmandu en gaat al wandelend op verkenning in de Kathmandu vallei. Onderweg ontmoet u de lokale bevolking en geniet u van de mooie uitzichten. Deze wandelingen zijn geschikt voor iedereen met een goede gezondheid.
De dag begint met een bezoek aan de Changu Narayan tempel die gewijd is aan Vishnu. Dit is de oudste tempel in de Kathmandu vallei en de tempel is versierd met mooi houtsnijwerk.  
Vanuit Changu Narayan is het een korte wandeling naar Nagarkot. Nagarkot is gelegen op een heuvelrug, dus het is een dag met vooral klimmen.

Dag 5   Nagarkot - Nala - Dhulikhel
Als u vroeg genoeg wakker bent, kunt u bij helder weer genieten van een mooie zonsopgang met een panoramisch zicht op de Himalaya keten. Na een stevig ontbijt kunt u er weer tegenaan voor uw wandeling naar Nala. Nagarkot is hoger gelegen dan Nala, dus vandaag is het een dalende wandeling.  Onderweg komt u kleine dorpjes tegen, ziet u mensen het veld bewerken of vrouwen de was doen bij de waterpomp. En uiteraard kunt u genieten van het uitzicht over de Kathmandu vallei en de Himalaya toppen.  
Vanuit Nala rijdt u per auto verder naar Dhulikel, een traditioneel Newari stadje. Ook van hier uit hebt u weer een goed zicht op de ruige Himalaya pieken.

Dag 6   Dhulikhel – Panauti
De laatste dag van uw tocht door de Kathmandu vallei is aangebroken. De wandeling eindigt in Panauti; een gezellig dorpje met enkele eeuwenoude Hindoe tempels. Hier logeert u bij locals.  

Dag 7   Panauti - Bandipur
Het is ongeveer vijf uur rijden naar het pittoreske Bandipur. Ook hier is het centrum autovrij en moet u dus een kort stukje wandelen naar uw hotel waar een verfrissend welkomstdrankje op u wacht. Het hotel is een oud Newari huis wat helemaal verbouwd is tot hotel. Alle kamers zijn verschillend en het hotel heeft een erg knus karakter.
Bandipur is een klein dorp en ook hier wordt het straatbeeld opgesmukt door de traditionele Newari huizen die versierd zijn met houtsnijwerk. U kunt rustig door het dorpje lopen en kennis maken met de lokale bevolking. Maar de omgeving is ook geschikt om te wandelen.

Dag 8   Bandipur
Vandaag gaan jullie wandelen in de omgeving onder begeleiding van een gids. .

Dag 9   Bandipur - Pokhara
Eindbestemming vandaag is Pokhara, gelegen aan het blauwe Phewa meer en omgeven door het ruige Annapurna massief. De rit duurt ongeveer 4 uur.
Misschien hebt u nog even tijd om even te wandelen bij het meer. En wie nog souvenirs nodig heeft, kan die hier zeker vinden. Leuke doosjes thee, gebedsvlaggen, kruiden, kleding of juwelen; u vindt het hier allemaal. Moe van het shoppen ? Neem dan plaats op één van de vele terrasjes voor een lekkere iced coffee of een verse lime juice.

Dag 10  Pokhara
Vrije dag. Pokhara biedt veel activiteiten voor de ondernemende buitensporter zoals mountainbiken en paragliding.
Als u het wandelen niet kunt laten, is Sarangkot een leuk idee. Van hieruit hebt u weer een fantastisch zicht op de Annapurna’s. Als het weer het toelaat uiteraard. In de zomermaanden is het vaker bewolkt en is het zicht dus beperkt.

Dag 11  Pokhara - Chitwan
Tijd om afscheid te nemen van de bergen. In ongeveer vijf uur rijdt u naar de tropische omgeving van het Chitwan Nationaal Park. Het park is gelegen in de Terai; de vruchtbare laagvlakte aan de voet van de Himalaya. Het is hier tropisch warm en erg groen. De fauna en flora is zeer gevarieerd. Het park is vooral bekend om de Indiase neushoorns die hier leven. Maar uiteraard zijn er nog tal van andere dieren te spotten zoals herten, verschillende apensoorten en diverse vogelsoorten.
Alle jungle activiteiten zijn opgenomen in de reissom en u kan dus overal aan deelnemen. Dit is echter niet verplicht.  Ter plaatse verneemt u hoe laat de verschillende activiteiten plaats vinden.

Dag 12  Chitwan
Vandaag staan er enkele jungle activiteiten op het programma. Alle activiteiten gebeuren onder professionele begeleiding van een Engelssprekende gids.

Dag 13  Chitwan - Kathmandu
Na ongeveer vijf uur rijden bent u weer in Kathmandu.

Dag 14  Kathmandu
Vrije dag. Het is leuk om in het oude Kathmandu door de vele smalle straatjes te slenteren Op de kleine pleintjes verkopen dames hun verse groenten en fruit. Overal ziet u winkels waar het heerlijk ruikt naar verse kruiden. Kleermakers, kappers, een strijkservice, bakkers die veel zoets verkopen en de slager waar de vers geslachte kip te koop is. Laat u verrassen door wat u ziet ! Doorheen de stad ziet u ook vele godsbeelden en lingams waar mensen elke dag bloemen komen offeren. 
Voor wie nog souvenirs wenst te kopen, is Thamel het walhalla. Juwelen, gebedsvlaggen, mooie antieke beelden, thanka’s of een gebedsmolen; alles wat u zoekt dat kunt u hier vinden. En bent u moe van het shoppen en afbieden, dan zijn er genoeg barretjes en restaurants waar u even kunt bijkomen met een koud biertje of een verse lassi.

Dag 15  Kathmandu
Vandaag kunt u een bezoek brengen aan Patan of Bhaktapur; de oude koningssteden. Wandelen door Bhaktapur is als wandelen in de middeleeuwen. De tijd lijkt hier stil gestaan te hebben. Al slenterend door de smalle straatjes ziet u vele huizen die zijn gedecoreerd met prachtig houtsnijwerk, een kunst van de Newari’s. U ziet nog altijd pottenbakkers en wevers aan het werk en de ouderen van het dorp zitten gezellig te kletsen bij een tempel. Tijdens de oogsttijd liggen de straten en pleinen vol met rijst om te drogen. U kunt er per fiets heen, per taxi of met de openbare bus.

Dag 16  Kathmandu - Amsterdam

Offerte aanvragen
Bodnath ogen Bhaktapur
website maken Chinees rijstpapier